Proč mít kamerový systém ve firmě ?

O důležitosti kamerového systému v dnešní době není žádných pochyb. Jako šikovný pomocník dokáže předvést své výhody hned na několika frontách. Ale otázka zní, „vyplatí se do něj investovat?“

V tomto článku vám připravíme přehled benefitů, které může kamerový systém přinést i Vašemu podnikání. Kamerový systém je efektivní nejen v případě zaměstnance, ale skvěle se z něj dá pozorovat i chování zákazníků ve Vašem obchodě. Uvažujete nad tím, jak správně rozmístit zboží? Možná Vám právě kamerový systém v tomto rozhodování pomůže. Jestli Vás zajímá, co všechno Vám může moderní kamerový systém nabídnout? Čtěte dále.

Bezpečnější atmosféra ve Vašem obchodě i areálu

Hlavním úkolem kamerových systémů bylo vždy poskytnutí vyšší míry bezpečnosti. Pokud je Váš obchod pravidelným terčem krádeží, které se stávají neúnosnými, je pravý čas investovat do kvalitního kamerového systému. Zákazníci se cítí příjemněji a bezpečněji v prodejnách s kamerovým systémem, zároveň to komplikuje práci zlodějům.

V tomto ohledu je třeba myslet na správné rozmístění kamerového systému – pokud se spolehnete na pomoc profesionálů, vyhnete se vzniku slepých bodů. V případě, že se v prodejně něco stane, máte díky kamerovému systému k dispozici dostatek důkazního materiálu, který vám pomůže najít pravého viníka.

Chování zákazníků Vám pomůže odhalit, jak vhodně umístit zboží

Kamerový systém může být užitečným společníkem i tehdy, když chcete přesunout zboží tak, aby celkové uspořádání obchodu více vyhovovalo zákazníkům. Můžete vytvořit tematické okruhy, experimentovat s různým rozdělením produktů do sekcí. Možná vás na kamerovém záznamu překvapí celkové chování vašich klientů a inspiruje vás k novému rozdělení, které bude efektivnější.

Kamerový systém v továrnách nebo kancelářích zvyšuje efektivitu

Často se v případě zaměstnanců setkáváme s poklesem efektivity. Chápeme, že nikdo nemůže neustále podávat v práci 100% výkon. Pokud se však pokles pracovní morálky pravidelně opakuje, někde se nachází problém. Ten Vám pomůže odhalit právě kamerový systém, jehož přítomnost v dost podstatné míře zvyšuje efektivitu zaměstnanců. Kromě toho snižuje i možnosti krádeže na pracovišti, což oceníte nejen vy jako majitel, ale i zaměstnanci, kteří se nemusí strachovat o své osobní předměty.

V tomto ohledu je však nutná opatrnost. I produktivní a pracovití zaměstnanci se mohou pod jeho vlivem cítit extrémně pod tlakem a podávat horší výkon než v jeho nepřítomnosti. S kamerovým systémem pro kontrolu zaměstnanců je třeba pracovat ohleduplně a citlivě. Je určen především na dodržování pravidel, ne na striktní dohlížení. Proto je dobré vždy myslet na osobní a individuální přístup ke každému zaměstnanci.

Důkazový materiál při pracovních úrazech či nevhodném chování zaměstnanců

Pracovní úrazy v mnoha případech představovaly dokazování postavené na tvrzení proti tvrzení. Dnes je mnohem jednodušší mít k dispozici záznam z kamerového systému, který Vám přesně ukáže, co se odehrálo během těchto chvil. Kamerové záznamy jsou již dnes schopny vytvořit kvalitní nahrávky, o jejichž pravdivosti není pochyb. Tímto způsobem je snadné zjistit, zda se jednalo opravdu o nešťastnou náhodu, nebo hrála v tomto ohledu svou roli i nepozornost nebo porušení pracovních předpisů. 

Dokazovat nevhodné chování bylo vždy stejně náročné. Z toho důvodu zůstávaly často krádeže nebo obtěžování na pracovišti neobjasněné. Dnes to už tak nemusí být, pokud máte po ruce kvalitní kamerový systém. My jsme vám odhalili 4 nejčastější, svých důvodů však můžete najít mnohem více.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *